Wat Doet Een Vrouwelijke Narcist?

Gepubliceerd okt. 04, 22
0 min read

7 Belangrijke Tips Voor Als Je Een Relatie Met Een Narcist Hebt

18 procent mannen tegenover 6 procent vrouwen. Eén van de oorzaken daarvan kan zijn dat vrouwen eerder de diagnose van borderline krijgen dan mannen. Narcisme en borderline hebben namelijk overeenkomsten. Narcistische Persoonlijkheidsstoornis. Bij beide stoornissen is er sprake van een verstoord zelfbeeld, extreme wisselingen tussen emoties en een patroon van mensen idealiseren en vervolgens wegduwen. Karaktertrekken als agressiviteit, arrogantie en jezelf in de spotlight plaatsen worden eerder toegeschreven en geaccepteerd bij mannen dan bij vrouwen. De stereotype beelden van de vrouw: Het onschuldige meisje, de zorgzame moeder en de wijze oma, stroken niet met dat van een narcist. De arena van vrouwelijke narcist is door deze culturele verschillen ook anders. Doordat vrouwen nou eenmaal kinderen baren zal een vrouwelijke narcist haar kinderen eerder dan een man als bron van validatie zien, met alle gevolgen van dien. De verschillen tussen mannen en vrouwen kunnen dus zowel een rol spelen in diagnose als in gevolgen - hyperventilatie stoppen. In welke hoedanigheid je dan ook te maken krijgt met een narcist, en of het nou een man of een vrouw is, het is niet onmogelijk om ermee om te gaan. Bevestigen, spiegelen, gaandeweg zelfinzicht geven gericht op verbetering, zoeken naar diepere gevoelens van onvrede en onzekerheid. Niet om te oordelen (kind beschermen tegen narcistische vader). Goh, vertel er eens meer over, dat werk.”. Dit advies komt overeen met het advies hoe om te gaan met een narcist als manager. In dit artikel raadt onderzoeker Tomas Chamorro-Premuzic aan om het ego van je narcistische manager te strelen.

Narcisme: Zo Ga Je Ermee Om

Door dit advies denk je misschien dat je dan een slijmbal bent, maar bedenk wel dat de situatie anders is dan wanneer een narcist je cliënt is. Is het als medewerker je plicht om een collega naar een psycholoog te sturen? Veel narcisten vinden dat er niks met hun mis is, dus dat kan erg moeilijk zijn.
  • wat doet een narcist als je hem negeert
  • verborgen narcisme
  • narcist negeren
  • narcistische vader
  • narcistische moeder
En zoals Chamorro- Premuzic zegt, kan je veel leren van een Narcist. Narcisten zijn vaak goed in sales. In zichzelf en andere dingen verkopen. Ze krijgen veel gedaan en je kan van ze leren. Hou in beide gevallen goed in je hoofd dat de persoon met Narcisme een mens is en misschien wel erg lijdt onder zijn conditie. Mahatma Gandhi Bio: Roel Blok hier, gedreven betweter die ook wel in is voor een grapje. Ik post regelmatig flauwe psychologie grappen op de Facebook van Toegepaste Psychologie en wil ondertussen de wereld veranderen. Ik interesseer me voor gedragsbeïnvloeding en Nudging en zie daar veel mogelijkheden in. Ik denk dat we als Toegepaste Psychologen een verantwoordelijkheid hebben om de wereld ten goede te beïnvloeden.
Aan Deze Drie Narcistische Verleidingskunsten Herken Je Narcisme - Vitaal GezondNarcist Vader - Vitaal Gezond
Hoe kruipen narcisten onder de huid, in het hoofd, het hart en de ziel van anderen? Er vindt een meer en minder subtiele manier van hersenspoeling plaats. Heel verraderlijk, heel onnatuurlijk en heel kwaadaardig. Ze komen vaak aardig, sympathiek en charismatisch over, maar achter dat masker schuilt een verborgen schadelijke ware aard.

Narcisme Test

Daarom is het zo moeilijk om deze materie te begrijpen en om als leek heel snel in de gaten te hebben wat er eigenlijk gebeurt. Men doorziet het niet, het is ongelooflijk en onbestaanbaar. Surrealistisch vooral. Om het te kunnen ‘begrijpen’, zou je ook ‘zo’ moeten zijn. Eigenlijk zouden slachtoffers hun zegeningen dus mogen tellen dat ze het niet begrijpen, echter als mens zitten we nu eenmaal vaak zo in elkaar dat we de ‘waarom-vraag’ beantwoord willen krijgen. Door een abnormale en tegenstrijdige manier van ‘communiceren’ worden slachtoffers c. q. prooien in de war gebracht. Velen gaan aan hun eigen waarnemingsvermogen twijfelen, doordat men uitgaat van normale omgangs- en communicatievormen. Men verwacht dat een ander dezelfde pure intenties en gevoelens heeft als zijzelf en even altruïstisch, eerlijk, oprecht en liefdevol in het leven staat. Narcisme bij vrouwen gevaarlijker. Het is abnormaal, toxisch en het beschadigt mensen zeer ernstig in psychologisch opzicht en niet minder vaak als gevolg daarvan, direct of indirect, ook fysiek. Doordat (verborgen) narcisten aan de buitenkant helaas niet direct herkenbaar zijn (er staat geen gevarendriehoek op hun voorhoofd) en de inhoudelijke kennis over narcisme nog niet goed in de samenleving is geïntegreerd, is het vaak al te laat voordat iemand erover wordt geïnformeerd (als dat al gebeurt) en zich ertegen kan gaan verdedigen en wapenen. Dan zijn de slachtoffers zichzelf al kwijtgeraakt en de kinderen vaak ook. Gewoon projecteren doet iedereen al dan niet bewust wel eens - Echtscheiding en narcisme. Ervaringen en emoties vanuit het (recente) verleden zijn dan van invloed op meningen en reacties, waardoor je reactie niet geheel objectief meer is. Die is beïnvloed door het referentiekader van die ervaring of die emotie uit het verleden.

Hoe Herken Je Een Narcist?

Projectieve identificatie ofwel primitieve projectie ofwel gaslighting is een manier om eigenschappen en emoties van zichzelf te ontkennen of te verbergen door deze toe te dichten aan iets of iemand anders (Pandemie van narcisten: zo moet je omgaan met narcisme). Deze manipulaties, om iets of iemand anders ergens onverschrokken en onterecht de schuld van te geven, de ander aan zichzelf te gaan laten twijfelen, zich op den duur met de narcist te gaan laten vereenzelvigen, de ander op termijn te laten veranderen zonder dat diegene dit zelf in de gaten heeft, worden door (verborgen) narcisten tot kunst verheven.
Het tegengestelde beweren. Het volledig uit de context halen. De achtergrond en de referenties ontkennen en aan de ander toebedelen als ‘nieuwe’ waarheid. Mensen worden beschuldigd van zaken die de narcisten zelf doen. Zelfs aantoonbare feiten! Het is de wereld op z’n kop. Persoonlijkheidsproblemen, Narcisme, Borderline. Het is mindfucking, hersenspoelen. Het is de basis van emotioneel en psychisch misbruik.
Is Mijn Vreemdgaande Partner Narcistisch?  Wat Is Een Narcistische Persoonlijkheidsstoornis?
Zij worden bijvoorbeeld beschuldigd van het slecht voor de kinderen zorgen, terwijl het dan de narcist is die zelf eigenlijk amper naar de kinderen omkijkt en niets van de kinderen kan verdragen. Of er wordt gezegd: ‘Ik voel me veel beter zonder jou!’ Je voelt ‘m al aankomen… niet dus! Of ‘Het is allemaal jouw schuld.’ Terwijl hij/zij dondersgoed weet dat dat helemaal niet het geval is. Narcisme en relaties. Of: ‘Jij bent een borderliner’, ‘Jij bent een narcist’ of ‘Kijk eens hoe jij reageert, vind je dat normaal?’ Allemaal gevleugelde uitspraken van narcisten tegen partners en anderen. Bij vechtscheidingen traineren zij vaak de procedure en willen zij het laten lijken alsof de ex-partner dat doet. Ook drogredenen waarom diegene dat dan zou doen verzinnen zij er in een haai en een draai bij.

Hoe Een Narcist Terugpakken

Narcisten zetten zichzelf in de spotlight als slachtoffer in plaats van wat hij/zij daadwerkelijk is: de dader, de pleger. Waarom heeft de narcist jou uitgekozen?. Het is heel onnatuurlijk. Dat doet veel met slachtoffers van emotioneel en psychisch misbruik, die het vaak willen gaan begrijpen. De eenvoudigste manier om het te begrijpen is het plaatsen van een spiegel tussen de gesprekspartners, vanzelfsprekend met de spiegelzijde naar de narcist(e) gericht, waardoor zichtbaar wordt dat de narcist(e) in feite over zichzelf spreekt.
Verborgen Narcisme Herkennen  Narcist - vitaalgezond.com


Je komt er dus niet uit, omdat narcisten volharden in hun uitingen of er middels een woordensalade een gespreksdraai aan geven. Ze draaien zelfs een leugendetector een rad voor ogen. Ook voor het zelf fabriceren of manipuleren van zogenaamd bewijsmateriaal draaien zij hun hand niet om. Ze schuwen niets. De N van Narcisme: wat moet je weten. Het knippen en plakken van teksten in Whats, App- en sms-berichten en e-mails evenmin.

Meer van Gezondheidscheck

Navigation

Home

Latest Posts

Manueel Therapie

Published Mar 24, 23
4 min read

Fysiotherapie, Manuele Therapie, Cesartherapie

Published Mar 24, 23
3 min read